Basisverzekering 2019 + voordeligste basispremie van 2019!

Basisverzekering 2019
De basisverzekering is een wettelijke verplichting in Nederland. Tot je 18e hoef je hiervoor geen premie te betalen. Omdat de basisverzekering een verplichting is, zijn verzekeraars ook verplicht om iedereen te accepteren voor hun verzekering.

Er zijn momenteel twee uitzonderingen op de verplichting van een basisverzekering. Mensen die in actieve militaire dienst zijn, worden van deze verplichting ontheven. Dit geldt ook voor personen die, op basis van een geloofs- of levensovertuiging aantoonbaar bezwaar hebben tegen het hebben van een verzekering. Voor deze groepen gelden speciale regels.

Er zijn twee verschillende vormen van een basisverzekering: een naturapolis en een restitutiepolis. Bij een naturapolis maakt je verzekeraar speciale afspraken met een aantal zorgverleners, bijvoorbeeld met bepaalde ziekenhuizen en specialisten.

Allen bij deze zorgverleners zal je de zorgkosten vergoed krijgen. Bij een restitutiepolis kan je zelf kiezen naar welke arts, ziekenhuis of therapeut je wil gaan zonder dat het van invloed is op de vergoeding. Beide vormen hebben voor- en nadelen. Een naturapolis is over het algemeen goedkoper, maar heeft minder vrije keuze dan een restitutiepolis. Beide polissen hebben echter een verplichting om bepaalde zorgvormen te dekken. Basisverzekering 2019

Inhoud van de basisverzekering
Wat er in het basispakket zit, wordt bepaald door de overheid. In 2017 is dat een totaal van 17 zorgvormen, waaronder huisartsbezoek, tandartscontrole, geestelijke gezondheidszorg, fysiotherapie en zwangerschaps- en geboortezorg. Het basispakket wordt be√Įnvloed door zowel het eigen risico als een wettelijke eigen bijdrage.

Voorbeelden van zorgvormen die onder het eigen risico vallen zijn onder andere medicijnen, ziekenvervoer, medische specialisten en bloedonderzoek. Zorgvormen die onder wettelijke eigen bijdrage vallen zijn bijvoorbeeld kraamzorg, een duurder medicijn dan het voorgeschrevene en ziekenvervoer met het openbaar vervoer. Er komen regelmatig nieuwe medicijnen en behandelingen in het basispakket. Zodra medici een nieuwe behandeling hebben getest, zit die behandeling automatisch in het pakket van de zorgverzekering.

Voorbeelden van nieuwe medicijnen die recentelijk zijn opgenomen in het basispakket zijn onder andere: een geneesmiddel voor borstkanker, een geneesmiddel voor longkanker, een geneesmiddel voor chronische hepatitis C en een cholesterolverlagend middel. Sommige vormen van zorg in het basispakket gebruik je misschien niet. Zo wordt de specialistische zorg betaald die anderen niet kunnen betalen. Basisverzekering 2019

Basisverzekering 2019 + voordeligste basispremie van 2019!
Waardeer dit bericht