Fysiotherapie Vergoeding 2019 Zorgverzekering

Fysiotherapie vergoeding 2019: 
Fysiotherapie houdt zich bezig met de behandelingen van klachten aan het menselijk lichaam. Dit kan bijvoorbeeld pijnverlichting, verbetering van de functie van bepaalde ledematen of het herstel van blessures zijn. Fysiotherapie is één van de zorgvormen die bijgesloten is in het pakket van de basisverzekering. De zorgvorm wordt echter niet volledig gedekt. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd, de duur van de therapie en de reden waarom je fysiotherapie krijgt.

Je kan je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie bij bijvoorbeeld FBTO, Menzis of OHRA. Jongeren tot 18 jaar krijgen altijd de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed van de overheid. Fysiotherapie vergoeding 2019: Afhankelijk van de zorgverzekeraar kunnen er nog meer behandelingen vergoed worden, met een maximum van 9 extra behandelingen. Als je als jongere onder de 18 jaar een chronische aandoening hebt, kun je alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. Deze aandoeningen staan opgesomd in de Zorgverzekeringswet onder de zogenaamde Chronische Lijst.

Volwassenen en chronische aandoeningen

Voor volwassenen gelden andere regels. Fysiotherapie voor mensen van 18 jaar en ouder wordt over het algemeen niet vanuit de basisverzekering vergoed. Als je een chronische aandoening hebt, wordt de therapie ter behandeling vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je dus zelf. Ook gelden deze behandelingen per aandoening en niet per kalenderjaar.

Als je bijvoorbeeld 10 keer behandeld moet worden aan een blessure aan je arm en 11 keer aan een blessure aan je been, geldt dat samen niet als 21 behandelingen. Bij een aanvullende verzekering krijg je meer en eerder behandelingen vergoed. Het is afhankelijk van de zorgverzekeraar naar welke therapeut je toe mag.

Als de zorgverlener geen contract heeft met de zorgverzekeraar, krijg je de behandelingen misschien niet of maar gedeeltelijk vergoed. Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Ook gelden er geen vaste prijzen voor fysiotherapie of oefentherapie. Een therapeut is verplicht om zijn bedragen zichtbaar op te hangen in de behandelkamer. Fysiotherapie vergoeding 2019: Bereken jouw aantal fysiotherapiebehandelingen met onze zorgvergelijker 2019.

Fysiotherapie Vergoedingen in 2019!
Fysiotherapie Vergoeding 2019 Zorgverzekering
5 (100%) 1 vote