Kraamzorg Vergoeding 2019 (zorgverzekering)

Kraamzorg vergoeding 2019 (zorgverzekering)
Tijdens je zwangerschap worden kraamzorgers en verloskundigen vanuit de basisverzekering vergoed. Hier zitten strenge regels aan verbonden. De kraamzorg wordt vergoed voor een minimum van 24 uur en een maximum van 80 uur of uiterlijk 10 dagen.

Dit wordt gerekend vanaf de eerste dag na de bevalling. Kraamzorg is beschikbaar na elke bevalling, niet alleen de eerste. De plaats van bevalling heeft echter invloed op het maximaal aantal dagen dat er kraamzorg gegeven kan worden. De dagen in een ziekenhuis of geboortecentrum worden bijvoorbeeld afgetrokken van het aantal dagen dat je recht hebt op kraamzorg. Ook geldt er een wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg, zowel thuis als in het ziekenhuis. Kraamzorg vergoeding 2019

Als je in het ziekenhuis bevalt zonder medische noodzaak, betaal je 17 euro voor het kind en 17 euro per dag voor de moeder per dag van kraamzorg die je na de bevalling ontvangt. Voor kraamzorg thuis betaal je in 2017 een wettelijke bijdrage van €4,30 per uur. Het eigen risico van €385- is niet van toepassing op kraamzorg. Ook verloskundige zorg valt hier niet onder. Het eigen risico geldt wel voor andere kosten tijdens de zwangerschap, zoals laboratoriumonderzoek, vervoer naar het ziekenhuis en medische nazorg na een bevalling.

Medische noodzaak
Als je in het ziekenhuis bevalt met medische noodzaak, geldt er geen eigen bijdrage voor de kraamzorg en worden alle kosten vergoed door de overheid. De eigen bijdrage gaat in zodra je naar huis mag en geen medische bijstand meer nodig hebt.

Het is mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor de eigen bijdragen van kraamzorg thuis en in het ziekenhuis. De precieze prijzen van deze zorgvorm zullen verschillen per verzekeringsorganisatie. Zorgverzekeraars die kraamzorg aanvullend vergoeden zijn bijvoorbeeld Ditzo, FBTO, Interpolis en Menzis. Besured en Anderzorg bieden geen aanvullende verzekering voor kraamzorg. Belangrijk om te onthouden is ouders hun baby binnen vier maanden na de geboorte moeten aanmelden bij hun zorgverzekeraar. Als dit niet gebeurt, zullen de zorgkosten voor het kind niet vergoed worden. Als de baby aangemeld is, geldt de verzekering met terugwerkende kracht vanaf het moment van geboorte. Het eigen risico van zorgverzekeringen geldt overigens nooit voor kinderen. Kraamzorg vergoeding 2019.

Bereken en vergelijk hier uw kraamzorg 2019 zorgverzekering
Kraamzorg Vergoeding 2019 (zorgverzekering)
5 (100%) 2 votes