FBTO (zorgverzekering in 2019) uitgelegd:

De premie van FBTO is €103,50 per maand, of €82,67 per maand met €500- vrijwillig eigen risico. FBTO geeft je bij de basisverzekering een keuze tussen een natura- of restitutiepolis, waarbij de naturapolis 75% van de kosten vergoedt van zorgverleners die niet een contract hebben bij FBTO. De premie voor de restitutiepolis is €108,50 per maand.

fbto zorgverzekering 2019

fbto zorgverzekering 2019

Inhoud
Het voordeel van FBTO is dat de verzekering je toestaat om te kiezen uit een groot aantal modules bij de aanvullende verzekering, in plaats van een totaalpakket. Een groot deel van deze modules kun je aan- en uitzetten wanneer je maar wilt.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een vergoeding voor spoedeisende zorg en hulpverlening aan te zetten, maar niet te kiezen voor een vergoeding voor tandheelkundige zorg na een ongeval. Welke combinatie van modules er gekozen wordt is geheel aan de klant. Een gekozen module gaat altijd op de 1e van de volgende maand in.

Er zijn twee modules die niet het hele jaar door veranderd kunnen worden: de vergoeding van tandartskosten en de vergoeding voor paramedische zorg. Het eigen risico van FBTO is €385- per jaar, en kan in termijnen betaald worden. Ook bij FBTO geldt dit eigen risico niet voor de huisarts, verpleging en verzorging zonder verblijf zoals een wijkverpleegkundige en de zorg voor kinderen tot 18 jaar. Het eigen risico kan verhoogd worden tot maximaal €885-. FBTO doet ook aan een eigen bijdrage. Het overzicht van de soorten eigen bijdrages kan gevonden worden op de website van FBTO.

FBTO Zorgverzekering 2019
5 (100%) 1 vote